Alexander Forbes

Commercial Design

The existing client and staff interface atrium at the Head Office in Sandton does not take advantage of the expansive floorplates due to random, organic planters scattered across the space. In addition the meeting rooms surrounding the atrium are not keeping up with the high demand. We proposed a redesign of the floorspace to introduce a Business Centre, retail offering and coffeeshop to create a vibrant hub within the once empty ground floor. This creates business opportunities in a previously unused space and also eases the demand on the meeting rooms by making informal meeting areas available. The refurbishment also includes a new canteen concept, expanded Medical suites, Technozone, training rooms and meeting rooms.

360 IMAGE - CLICK, DRAG & ROTATE

360 IMAGE - CLICK, DRAG & ROTATE

Location: Sandton, Johannesburg, South Africa

Architects: in association with LoodStudio

Client: Backbone Management

Size: 7 000m²

Our involvement: 

Spaceplanning

Detailed design
Technical documentation

Commercial Interior Design   |   Hospitality Interior Design   |   Restaurant Interior Design

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon